Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Σε καραντίνα οι υγιειονομικοί που επιστρέφουν από Αφρική 

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών μία νοσηλεύτρια που περιέθαλψε ασθενείς στη Δυτική Αφρική και έφθασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, τέθηκε ήδη σε απομόνωση

ebola-quarantine

Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ θα θέτουν σε υποχρεωτική καραντίνα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που θα επιστρέφουν από τις πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής, μέσω των διεθνών αεροδρομίων Τζον Κένεντι και Νίουαρκ Λίμπερτι. Την ίδια ώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την εφαρμογή του ίδιου μέτρου.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών μία νοσηλεύτρια που περιέθαλψε ασθενείς στη Δυτική Αφρική και έφθασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, τέθηκε ήδη σε απομόνωση.

Η ίδια δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα όταν έφθασε στο αεροδρόμιο αλλά ανέβασε πυρετό χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ο τομέας υπηρεσιών υγείας του Νιου Τζέρσεϊ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νιούαρκ.

Στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επίσης έσπευσε να καθησυχάσει τους ανήσυχους Αμερικανούς πολίτες αγκαλιάζοντας στο Οβάλ Γραφείο τη νοσοκόμα από το Ντάλας Νίνα Φαμ, την οποία έκανε δεκτή στο Λευκό Οίκο. Η ίδια, όπως ανακοινώθηκε χθες, ανέρρωσε από τον Έμπολα αφότου ασθένησε ενώ φρόντιζε έναν ασθενή από τη Λιβερία που κατέληξε.

H Βρετανία και η Σουηδία ανακοίνωσαν την καταβολή του ποσού των 47 εκατομμυρίων δολαρίων στο ειδικό ταμείο του ΟΗΕ, για την μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα, έπειτα από την έκκληση για γενναιοδωρία που απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ,  Μπαν Γκι Μουν.

By