Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Χωρίς νερό 300.000 άτομα στη δυτική Βιρτζίνια

Επικίνδυνη χημική ουσία ανίχνευσαν οι τοπικές αρχές

cfiles18270

Η χημική ουσία 4-Methylcyclohexane Methanol εντοπίστηκε στα νερά του ποταμού Έλκ στην αμερικανική πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, χωρίς ωστόσο να δοθούν πληροφορίες για τα αποτελέσματά τους, ενώ χιλιάδες είναι τα κτίρια που παραμένουν χωρίς νερό από την περασμένη Πέμπτη. Εστιατόρια, σχολεία και επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστά σε όλη την περιοχή.

Ο Τζεφ Μάκινταϊρ, πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Ύδρευσης στη Δυτική Βιρτζίνια, είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε οι κάτοικοι θα μπορούν και πάλι να χρησιμοποιήσουν το νερό για να μαγειρέψουν, να το πιουν ή να κάνουν μπάνιο.

Ο κυβερνήτης κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης απέστειλε στην περιοχή μεγάλα φορτία εμφιαλωμένου νερού, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 άτομα δε θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό.

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων της Δυτικής Βιρτζίνια δήλωσε ότι μέχρι στιγμής 5 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα που σχετίζονται με τη χημική ουσία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By