Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: 3.000 στρατιώτες στη Λιβερία για την αντιμετώπιση Έμπολα

Τα θύματα του ιού έχουν ξεπεράσει τις 5.000

ebola

Όπως διευκρίνισε σήμερα ο Αμερικανός στρατηγός Γκάρι Βολέσκι, συνολικά 3.000 στρατιώτες θα αποσταλούν στην Λιβερία, ου μαστίζεται από τον φονικό ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτών που θα μεταβούν στη Λιβερία ως δύναμη αρωγής για την κατασκευή υγειονομικών εγκαταστάσεων και υποδομών που θα χρησιμεύσουν για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον ιό Έμπολα θα είναι κατά 1.000 στελέχη μικρότερος από ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Ο στρατηγός Βολέσκι μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Πενταγώνου ανέφερε ότι περίπου 2.200 στρατιωτικοί των ΗΠΑ είναι σήμερα στη Λιβερία και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε σχεδόν 3.000 στρατιώτες έως τον Δεκέμβριο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το Πεντάγωνο θεωρεί ότι δεν θα χρειαστεί να σταλούν περαιτέρω στρατεύματα, αν και αρχικά στη Λιβερία προβλεπόταν να σταλούν 4.000 στρατιωτικοί.

Νωρίτερα ο ΠΟΥ ενημέρωσε ότι τα θύματα του ιού στην δυτική Αφρική έχουν ξεπεράσει τις 5.000, ενώ τα κρούσματα, τα οποία έχουν αυξηθεί ραγδαία, κυμαίνονται στις 14.000.

By