Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ηρέμησε την κυβέρνηση … μια βόλτα με το αμάξι

Στο ταξίδι της επιστροφής από την επιθεώρηση της Ολυμπίας, «βγήκαν απ” το τούνελ», Σαμαράς και Βενιζέλος

Antonis Samaras; Evangelos Venizelos; National road; olympia odos; working site; έργα; ανάπτυξη; δρόμος; εργοτάξιο; ολυμπία οδόςΣτο …πίσω κάθισμα της πρωθυπουργικής Mercedes φαίνεται ότι ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις  Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκαταση της κυβέρνησης, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες όπου το ΠΑΣΟΚ καταψήφιζε νομοσχέδια και έθετε συνεχώς «βέτο» στο υπο κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν την ευκαιρία να συνταξιδέψουν για λίγο επιστρέφοντας από την επιθεώρηση των έργων της Ολυμπίας Οδού, όταν ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για …μια βόλτα (επιστροφής) με το αμάξι.

Η σύντομη συνομιλία των δύο έγινε αιτία να «σπάσει ο πάγος» και συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα. Οι δυό τους  συμφώνησαν για την απόσυρση της ρύθμισης Μανιτάκη για τους συμβασιούχους του δημοσίου, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό, πώς δεν προτίθεται να κάνει επιθετικές κινήσεις για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίασης (όπως επι παραδείγματι το να «κατεβάσει» τροπολογία) που θα μπορούσαν να απειλήσουν την κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και το θέμα που έχει προκύψει από την κόντρα  του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.

 

By