Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ηττήθηκε ο Ολάντ στις δημοτικές εκλογές

Για μεγάλη ήττα των σοσιαλιστών και μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς κάνουν λόγο τα διεθνή πρακτορεία στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή στη Γαλλία

hollande600_300314

Για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπεν τα πρώτα αποτελέσματα το εμφανίζουν να κερδίζει τουλάχιστον έξι πόλεις. To ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο είχε «τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του στις δημοτικές εκλογές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Το FN επικράτησε σε «τουλάχιστον έξι πόλεις» μεταξύ τους η Μπεζιέ (νοτιοδυτική Γαλλία) και η Φρεζύς (νότια) και εξελέγησαν «ίσως 1.200 δημοτικοί σύμβουλοι», δήλωσε η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν.

gallia_ekloges600

Για «μεγάλη νίκη» κάνει λόγο η δεξιά αντιπολίτευση
Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, αρχηγός του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος UMP, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του κατήγαγε «μεγάλη νίκη» στις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία, επικρατώντας σε πολλές πόλεις, στις οποίες μέχρι πρότινος επικρατούσε το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Αντίθετα, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ παραδέχτηκε ότι «τα αποτελέσματα δεν είναι καλά για την Aριστερά».

By