Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ηχηρό »παρών» Ελλήνων στο μεγαλύτερο mall της Bουλγαρίας

Το κατασκευάζουν από κοινού οι όμιλοι Fourlis και Danaos του ομίλου Κούστα στη Σόφια, ακριβώς δίπλα από το ΙΚΕΑ, σε μία επένδυση συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ

mall_sofiaΟ όμιλος Fourlis μέσω δύο αλυσίδων, της Ιntersport και της Νew Look, τα Public, του ομίλου Γερμανού, ο όμιλος Φάϊς μέσω της Puma και η νεοεισερχόμενη στη βουλγαρική αγορά Notos με το μεγαλύτερο πολυκατάστημα shop in shop στη γείτονα είναι οι μεγάλες »κλεισμένες» ελληνικές παρουσίες στο νέο εμπορικό κέντρο .

Χθές, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του Sofia Ring Mall, η ουγγρική Trigranit Management Corporation ανακοίνωσε ότι μεταθέτει προς τα πίσω την έναρξη λειτουργίας του mall, για το φθινόπωρο του 2014 και συγκεκριμένα στις 4 Σεπτεμβρίου, λόγω- μεταξύ άλλων- και των αλλαγών που απαιτεί η είσοδος του πολυκαταστήματος Notos Galleries στο νέο εμπορικό κέντρο. Τα Νotos μάλιστα επενδύουν για πρώτη φορά στη Βουλγαρία εισάγοντας για πρώτη φορά στην τοπική αγορά το μοντέλο των shops in shop σε ένα πολυκατάστημα 6.000 τ.μ., με 60 διαφορετικές φίρμες από το χώρο της ένδυσης, 20 από το χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ και πάνω από 100 brands καλλυντικών/ αρωμάτων.

Εκτός του ομίλου Notos, από ελληνικής πλευράς, ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες οι αλυσίδες Intersport από το χώρο της αθλητικής ένδυσης/ αξεσουάρ και New Look από το χώρο της ένδυσης του ομίλου Fourlis, τα Public, η Puma που διαχειρίζεται πλέον ο όμιλος Φάϊς και διεθνείς φίρμες όπως η σουηδική Η&Μ,  οι Piccadilly από τον κλάδο των σούπερμάρκετ,  Technomarket από τον κλάδο των ηλεκτρικών ειδών, Mr.Bricolage, Yavor, από τον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού, DIY κ.τ.λ.. Το Sofia Ring Mall με πάνω από 200 καταστήματα και, πολυκινηματογράφο και 3.500 θέσεις στάθμευσης υπολογίζεται ότι από κοινού με το διπλανό ΙΚΕΑ, επίσης του ομίλου Fourlis, θα προσελκύουν περί τους 40 χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα.  Μάλιστα, ο συνδυασμός των ΙΚΕΑ και του νέου mall αναμένεται να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλο για το σπίτι και το έπιπλο στη Βουλγαρία, με πάνω από 50.000 τ.μ. για τον συγκεκριμένο τομέα.

To εμπορικό κέντρο εντάσσεται σε μία συνολική επένδυση των ομίλων Κούστα και Φουρλή στη Βουλγαρία (Sofia Ring Development), συνολικού ύψους περί τα 250 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει πέραν του mall, εν συνεχεία, τη δημιουργία μικτής ζώνης 54.000 τ.μ. με γραφεία και 500 πολυτελείς κατοικίες. H επένδυση θα υλοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες. Η μικτή ζώνη, με μία συνολική επιφάνεια της τάξεως των 54.000 τ.μ., αντιστοιχεί σε μία επένδυση περί τα 50 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει επιχειρηματικό κέντρο, πάρκο, αθλητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχείο. Η οικιστική περιοχή αναμένεται να απορροφήσει κεφάλαια περί τα 70 εκατ. ευρώ για πάνω από 500 διαμερίσματα και κατοικίες συνολικής επιφάνειας 81.000 τ.μ..

ΠΗΓΗ: news money

By