Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η έρευνα για τη ΧΑ δεν έχει τελειώσει, λέει η κυβέρνηση

Με την επίκληση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την επισήμανση ότι οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει, αντιδρά η κυβέρνηση στην απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος.

FOSPHOTOS

«Το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένο και αρραγές. Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα απέναντι στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τη Χρυσή Αυγή. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός, με ορισμένους συνεργάτες του πρωθυπουργού να λένε ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις στον Αντώνη Σαμαρά σε ανώτατο επίπεδο πως η προφυλάκιση ήταν βέβαιη, σε μία προσπάθεια να διαφυλάξουν την εικόνα του, καθώς  ο κ.Σαμαράς δήλωνε χθες από τη Ουάσινγκτον ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να συντρίψει το εξτρεμισμό, ενώ νωρίτερα σήμερα το State Department χαιρέτισε την ισχυρή θέση της κυβέρνησης κατά της εξτρεμιστικής βίας της Χρυσής Αυγής.

Την ώρα που γινόταν γνωστή η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος και να προφυλακιστεί ο Λαγός και ενώ ηχούσαν σε όλη τη χώρα οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας στο πλαίσιο του «Παρμενίωνα 2013», στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνταν η πρωινή σύσκεψη, απόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου λείπει στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη τονίστηκε πως η κυβέρνηση έχει πάντα απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και πως οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς οι βουλευτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, έστω και οι τρεις εξ αυτών δεν προφυλακίστηκαν. 

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος την ώρα που γινόταν γνωστή η απόφαση ήταν προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο κ.Μιχελάκης επισήμανε ότι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος αφέθηκαν μεν ελεύθεροι αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και τόνισε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια. Επανέλαβε επίσης ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να κατηγορείται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Γεγονός είναι όμως ότι υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης ανησυχία για τον κίνδυνο η Χρυσή Αυγή να προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί πολιτικά το γεγονός ότι λόγω της νομοθεσίας οι τρεις συγκεκριμένοι βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι προσωρινά, κάτι που ήδη επιχείρησε να κάνει. Η Βουλή αναμένεται να γίνει πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης, καθώς θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντα τους οι τρεις κατηγορούμενοι και ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια σε κυβερνητικούς κύκλους για το ενδεχόμενο η διαδικασία να κινήθηκε βιαστικά για πολιτικούς λόγους και εν όψει των επισκέψεων Σαμαρά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να επιχειρούν τη δημιουργία εντυπώσεων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By