Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ ζητά την αποβολή του Άρη

aek_1_1024x768«Παράθυρο» παραμονής στην SuperLeague αναζητά η Ένωση, απαιτώντας τον υποβιβασμό του Άρη, με έγγραφό στην ΕΠΟ και στην διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος.

Το αίτημα της ΑΕΚ στηρίζεται στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια και προτρέπει τα θεσμικά όργανα να επιβάλουν τις προβλεπόμενες ποινές.

Χαρακτηριστικά, η επιστολή της ΠΑΕ που φέρει την υπογραφή του προέδρου της, Ανδρέα Δημητρέλου αναφέρει πως ο Άρης «έχει προσφύγει στο Πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης στην οποία έχει υποβάλλει και εις βάρος της απαιτήσεις πρώην ποδοσφαιριστών της που απορρέουν από τελεσίδικες και εκτελεστέες αποφάσεις των επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ».

Μάλιστα, η ΑΕΚ φέρει ως παράδειγμα τη Νίκη Βόλου, τα Τρίκαλα, την Καλαμάτα και την Προοδευτική, οι οποίες προέβησαν σε ανάλογες κινήσεις, αλλά η ΕΠΟ αμέσως επενέβη και ζήτησε να αποσύρουν τις προσφυγές τους, που θίγουν το αυτοδιοίκητο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τις τιμωρούσε.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι άνθρωποι του Άρη συνεχίζουν να στηρίζονται σε αυτή την προσφυγή, η Ένωση ζητάει την προβλεπόμενη τιμωρία της ομάδας από την Θεσσαλονίκη. Αυτή σύμφωνα με το άρθρο 35 είναι αποβολή από το πρωτάθλημα, πριν από την 4η αγωνιστική, αφού η προσφυγή του Άρη ασκήθηκε στις 20/9/2012.

By