Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Άσυλο στον Σνόουντεν προσφέρει η Βενεζουέλα

Η Αμερική πιέζει τη Μόσχα για έκδοση του Σνόουντεν

snowden

Εναλλακτική στον Έντουαρντ Σνόουντεν προσφέρει η Βενεζουέλα καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Νικόλα Μαντούρο, θα σκεφτόταν να του χορηγήσει άσυλο.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζώνη μεταβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας, όπως έχει επιβεβαιώσει ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, ότι ο 30χρονος Αμερικανός είναι ελεύθερος να φύγει και θα πρέπει να το πράξει το ταχύτερο δυνατό.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σύμφωνα με το Euronews, κάλεσε τη Ρωσία να δείξει σύνεση και να παραδώσει τον καταζητούμενο για κατασκοπεία Σνόουντεν. «Δεν προσπαθούμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση, ούτε δίνουμε διαταγές σε κανέναν. Ζητάμε απλώς μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας τη μεταφορά του. Δεν έχουμε συνάψει συμφωνία έκδοσης με τη Ρωσία. Υπάρχουν ωστόσο γενικοί κανόνες συμπεριφοράς ανάμεσα σε κυρίαρχα κράτη. Υπάρχει ένα κοινό δίκαιο και ο σεβασμός για το κράτος δικαίου», επεσήμανε ο Τζον Κέρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνο δήλωσε, ότι το Εκουαδόρ εξετάζει το αίτημα για άσυλο του πρώην πράκτορα της CIA, που αποκάλυψε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By