Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αλγερία προειδοποιεί για πιθανή επίθεση στο Αλγέρι

Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και ήταν μία από τις πολλές προειδοποιήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για ενδεχόμενες επιθέσεις από ριζοσπαστικές ομάδες

state-department1

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλγερία προειδοποίησε την Παρασκευή για μια πιθανή επίθεση από «τρομοκρατική οργάνωση» σε στόχους στο Αλγέρι, πιθανόν κοντά σε αμερικανικής επωνυμίας ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας, οι υπάλληλοι της πρεσβείας θα πρέπει να αποφύγουν τη διαμονή σε ξενοδοχεία που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από εταιρείες των ΗΠΑ, τουλάχιστον για την 4η Ιουλίου και την 5η Ιουλίου -Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αλγερίας.

Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και ήταν μία από τις πολλές προειδοποιήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για ενδεχόμενες επιθέσεις από ριζοσπαστικές ομάδες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουγκάντα εξέδωσε την Πέμπτη προειδοποίηση σχετικά με μια «συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Εντέμπε, κοντά στην Καμπάλα, από «άγνωστη τρομοκρατική ομάδα».

Στις ΗΠΑ, οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς τη χώρα, έχουν λάβει οδηγίες για ενίσχυση του ελέγχου, ειδικά στις ηλεκτρονικές συσκευές και τα παπούτσια των επιβατών, μετά από αναφορές για απειλές που έχουν εξαπολυθεί από οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

«Από τον Ιούνιο του 2014, μία απροσδιόριστη τρομοκρατική ομάδα ενδέχεται να πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Αλγέρι, πιθανόν σε περιοχή όπου υπάρχουν ξενοδοχεία με αμερικανική επωνυμία» αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 2 Ιουλίου στην ιστοσελίδα της πρεσβείας στην Αλγερία.

By