Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα συνεχιστεί, επαναλαμβάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Κατηγορίες από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά της ΠΟΕ – ΟΤΑ

ota

Το μέτρο της αξιολόγησης θα εφαρμοστεί, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην ΠΟΕ – ΟΤΑ που αντιδρά στο μέτρο που προωθεί το υπουργείο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι προφανές ότι η αξιολόγηση «ξεβολεύει» μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ πως προσπαθεί για «λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού» να «αγκαλιάσει» τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που τη συντηρεί, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει και τους άριστους υπαλλήλους -για να τους επιβραβεύει- και όσους έχουν χαμηλή απόδοση -για να τους βοηθά να βελτιωθούν και να εξελιχθούν.

«Οι Έλληνες πολίτες υπεβλήθησαν την τελευταία τετραετία σε σκληρές θυσίες και μεγάλες δοκιμασίες και το ελάχιστο που απαιτούν είναι ένας λειτουργικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας», κατέληξε.

By