Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αξιολόγηση στο επίκεντρο της συνάντησης Παπούλια-Μητσοτάκη

«Για «μικρούς διαξιφισμούς» έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από τον Κάρολο Παπούλια για τις αντιπαραθέσεις με αφορμή την αξιολόγηση»

mitsotakis-papouliasBBB

Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, διεμήνυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφορικά με την αξιολόγηση και απαντώντας σε σχόλιο του κ. Παπούλια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μικρούς διαξιφισμούς», στο πλαίσιο της προσπάθειας υλοποίησης ενός συγκροτημένου σχεδίου μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο -όπως είπε- «αρχίζει να αποδίδει καρπούς».

«Εμείς επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων σε αυτή την προσπάθεια, οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές, αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε ότι και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με το αν υπάρχει αποτέλεσμα, είπε ότι είναι «αρκετά σημαντικό».

«Το αποτέλεσμα, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της Διοίκησης, είναι αρκετά σημαντικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στα Προεδρικά Διατάγματα που πριν από περίπου ένα μήνα υπέγραψε ο κ. Παπούλιας και τα οποία -όπως τόνισε- αναδιάταξαν τους Οργανισμούς όλων των Υπουργείων.

«Είναι η πρώτη φορά που αυτή η άσκηση γίνεται οριζόντια για την κεντρική διοίκηση. Μιλούσαμε μονίμως στο παρελθόν για τον Καλλικράτη, για τον Καποδίστρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για πρώτη φορά είχαμε μια οριζόντια αξιολόγηση όλων των Υπουργείων με καινούργιους Οργανισμούς σημαντικά πιο λιτούς, σημαντικά πιο μαζεμένους και, κατά συνέπεια, πολύ πιο λειτουργικούς», είπε, εκφράζοντας, παράλληλα την ικανοποίηση του που αυτή η μεταρρύθμιση φέρει και τη σφραγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

By