Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ: «Μολών λαβέ»

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας»

ert«Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αρνούμενοι να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Στο υπουργείο Οικονομικών απαντάμε: Μολών λαβέ! Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε! Είναι βία για να μας γονατίσουν! Είναι βία για να μας τρομάξουν! Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδησής μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας πως η Νομική Υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα.

Την Κυριακή, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι καλούν όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.

Καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου και να συμμετάσχουν στις ανοιχτές συζητήσεις παρακολουθώντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Να βγουν σε πλατείες και δρόμους, «ενημερώνοντας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κλπ) για να διαδώσουν το μήνυμα αντίστασης».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, βάσει του σχεδίου λειτουργίας μεταβατικού φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις:

* Στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου θα καταβληθούν δύο μηνιαίοι μισθοί ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

* Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων.

* Οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

By