Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η απίστευτη ιστορία του Στεφάν Λάσμε

Καθημερινή μάχη για την ζωή του έδινε στα παιδικά του χρόνια ο Γκαμπονέζος σέντερ του Παναθηναϊκού, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του.

lasme2-610x400Όλοι έχουν να διηγούνται κάποιες ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει στην Αφρική…

Αυτά όμως που πέρασε ο Στεφάν Λάσμε, πραγματικά είναι απίστευτα. Δεν δίστασε όμως να τα αποκαλύψει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «GoalNews», όπου μίλησε για την τιμωρία που του επέβαλε ο πατέρας του επειδή ήθελε να παίζει μπάσκετ και όχι μόνο…

«Η οικογένειά μου δεν ήταν πλούσια, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι και οι δυο γονείς μου εργάζονταν. Η μητέρα μου είχε την οικονομική διαχείριση προμηθειών σε ένα νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας μου, ο πατρίος μου δηλαδή, απασχολούνταν στη μοναδική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας.

Ζούσαμε στο Πορτ Τζεντίλ της Γκαμπόν. Η οικογένειά μου είχε πέντε παιδιά. Όταν η μητέρα μου παντρεύτηκε ξανά, ο πατέρας μου, ο πατριός μου δηλαδή, είχε άλλα πέντε παιδιά. Κι έτσι χρειάστηκε να μείνουμε δώδεκα άνθρωποι σ” ένα σπίτι. Ήταν δύσκολο. Μέχρι που έφυγαν οι τρεις αδερφές μου να σπουδάσουν και μείναμε επτά παιδιά», τόνισε αρχικά ο Λάσμε.

Αμέσως ξεκίνησε τις σοκαριστικές αποκαλύψεις: «Θυμάμαι στο λύκειο υπήρξαν τρεις μήνες που δεν τρώγαμε τίποτα. Μόνο το χορταρικό που είναι το σήμα κατατεθέν της Γκαμπόν. Η κασάβα. Οι άνθρωποι τρώνε τις ρίζες του. Ξέρεις κάτι, όταν επί τρεις μήνες τρως κασάβα πρωί, μεσημέρι, βράδυ, σημαίνει ότι πεινάς πραγματικά. Αλλά δεν είχαμε να φάμε τίποτα άλλο. Εμείς κάποιες φορές ήμασταν καλά και κάποιες άλλες άσχημα».

Όσο για το πώς αντιμετώπισαν οι δική του, την ενασχόλησή του με το μπάσκετ; «Ο πατέρας μου, ο πατριός μου, σιχαινόταν το μπάσκετ. Πίστευε ότι σχολείο και αθλητισμός δεν πάνε μαζί», ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει την τιμωρία που του επιβλήθηκε επειδή πήγαινε κρυφά για προπόνηση: «Με άφηνε να κοιμάμαι έξω από το σπίτι. Έχω κοιμηθεί έξω από το σπίτι μέχρι τρεις συνεχόμενες ημέρες. Φίλε, το πρόβλημα δεν είναι να κοιμάσαι έξω. Το πρόβλημα στην Αφρική είναι ότι έχει κουνούπια. Πέντε φορές προσβλήθηκα από ελονοσία εξαιτίας αυτής της επιμονής του. Και τις δικής μου. Για ένα διάστημα νοσηλεύτηκα πολλές μέρες με πολύ σημαντικό πρόβλημα εξαιτίας της μαλάριας (ελονοσίας)».

Μάλιστα, παρά τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν, ο πατριός του δεν σταμάτησε: «Δε σταμάτησε ποτέ. Αν ήθελα να πηγαίνω προπόνηση, ήξερα ότι το βράδυ θα κοιμόμουν έξω από το σπίτι».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By