Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η «απεργιακή επιτροπή» κλείνει ξανά το πανεπιστήμιο Αθηνών

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει σε κανονική λειτουργία το ΕΚΠΑ και η «απεργιακή επιτροπή» του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων καλεί σε νέες κινητοποιήσεις

aei600_171213ii

Η αποκαλούμενη «απεργιακή επιτροπή», που αποτελείται ουσιαστικά από μέλη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε ύστερα από συνεδρίαση της την Τρίτη, στην οποία δεν συμμετείχε όμως η πλειονότητα των μελών του συλλόγου, να προκηρύξει δύο νέες 24ωρες απεργίες για αύριο, Τετάρτη, και την Πέμπτη.

Παράλληλα, επέδωσαν στους εκπροσώπους της πλειοψηφικής παράταξης της κεντροαριστεράς, η οποία αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα λήξη της απεργίας, νομικό έγγραφο στο οποίο αναφέρουν ότι κηρύσσουν έκπτωτο το ΔΣ.

Ακόμη η «απεργιακή επιτροπή» προκηρύσσει και νέες εκλογές για την αλλαγή διοίκησης στον σύλλογο την Παρασκευή.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει τυπικά λήξει, αλλά είναι πιθανότατο κάποιες γραμματείες του να παραμένουν κλειστές από μέλη της παράταξης που αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά.

Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα των μαθημάτων στο ΕΚΠΑ, πολλές γραμματείες υπολειτουργούσαν, ενώ σε κάποιες σχολές οι μαθητές πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις.

Πηγή: in.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By