Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η… απολογία του Ριτσόλι για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ!

Κι όμως, και οι διαιτητές έχουν… φωνή! Οι εν ενεργεία -σημαντικοί- διαιτητές, όπως ο Νικόλα Ριτσόλι που μίλησε για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, φυσικά και για την φάση στην οποία οι Αργεντίνοι ζήτησαν παράβαση (και πέναλτι), στην έξοδο του Νόιερ και στο χτύπημα στον Ιγκουαΐν.

thumbnail (5)

Ο Ιταλός διαιτητής μίλησε στο site της ιταλικής Ομοσπονδίας. «Η παρουσία μου στον τελικό αποτελεί μια πηγή υπερηφάνειας για το ιταλικό ποδόσφαιρο, ένιωσα πολύ συγκινημένος», είπε για να αναφερθεί στη φάση των διαμαρτυριών: «Ο Νόιερ ήρθε πρώτα σε επαφή με τη μπάλα. Μετά τον αγώνα είδα την φάση και τότε κατάλαβα πως το… χτύπημα του Γερμανού τερματοφύλακα ήταν με πολλή δύναμη, θα έλεγα ήταν… εγκληματικό χτύπημα. Ο Ιγκουαΐν εκείνη την ώρα διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά όταν το παιχνίδι τελείωσε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι παίκτες μου έδωσαν συγχαρητήρια για τις αποφάσεις μου. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, αλλά είχα μεγάλη βοήθεια από τους παίκτες, αλλά και από τους συναδέλφους μου. Ένας τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποτέ δεν είναι εύκολος αγώνας. Πιο περίπλοκα ένιωσα όταν ακυρώθηκε το γκολ του Ιγκουαΐν, γεγονός που αναπόφευκτα δημιούργησε ένταση στον αγωνιστικό χώρο».

Πρόσθεσε ο Ιταλός: «Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση. Η παρουσία μου στον τελικό αποτελεί μια πηγή υπερηφάνειας για το ιταλικό ποδόσφαιρο, ένιωσα πολύ συγκινημένος… Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσώπησα το ιταλικό ποδόσφαιρο στον τελικό του Μουντιάλ. Αφιερώνω αυτή την παρουσία μου στους Ιταλούς και στην οικογένειά μου… Ευτυχώς στην διεθνή σκηνή το επίπεδο των Ιταλών διαιτητών είναι υψηλό, οι παίκτες μας έχουν εμπιστοσύνη».

Ο Νικόλα Ριτσόλι, μαζί με τους βοηθούς του και τον 4ο διαιτητή, βραβεύτηκαν μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Ζεπ Μπλάτερ.

Να αναφέρουμε πως οι άλλοι δυο Ιταλοί διαιτητές που έχουν σφυρίξει σε τελικό του Μουντιάλ είναι οι Σέρτζιο Γκονέλα το 1978 και ο Πιερλουΐτζι Κολίνα το 2002.

By