Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Η Αργεντινή κόντρα στην σκληροτράχηλη Ελβετία

Αργεντινή-Ελβετία στις 7μμ στο νεόκτιστο γήπεδο Αρένα Κορίνθιανς (62.601 θέσεων) του Σάο Πάουλο, ένα παιχνίδι πριν τη συμπλήρωση της παρέας των 8 του Μουντιάλ (το άλλο είναι Βέλγιο-ΗΠΑ, στις 11 το βράδυ).

Messi

Η παρέα του Μέσι κόντρα στην σκληροτράχηλη Ελβετία του έμπειρου Ότμαρ Χίτσφελντ -με διαιτητή τον Σουηδό Γιόνας Έρικσον- και να δούμε αν θα προκύψει ένα ακόμη θρίλερ.

Η Αργεντινή πέρασε έχοντας το απόλυτο στον 6ο όμιλο -χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει, ενώ η Ελβετία προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από τη Γαλλία (5ος όμιλος).

Η αλμπισελέστε με οδηγό της τον Μέσι αναζητεί την «μεγάλη επιστροφή», με τα περιθώρια βελτίωσης να είναι πολλά όπως είπε και ο Σαμπέλα που υπόσχεται η ομάδα του να εμφανιστεί πολύ καλύτερη στα νοκ άουτ παιχνίδια. Απών σήμερα ο Αγκουέρο. Πιθανή ενδεκάδα: Ρομέρο – Ρόχο, Φερνάντεζ, Γκαράι, Σαμπαλέτα – Ντι Μαρία, Μασεράνο. Γκάγκο – Λαβέτσι, Ιγκουαΐν, Μέσι.

Ο Χίτσφελντ προβληματίζεται καθώς οι συνθήκες που αντιμετώπισε η ομάδα του στο Μανάους του Αμαζονίου ήταν πολύ σκληρές και είναι πιθανό οι παίχτες να βγάλουν κούραση κόντρα στην Αργεντινή. Ο Φον Μπέργκεν επιστρέφει και λογικά θα έχει δίπλα του τον Σαρ καθώς Τζουρού και Σεντέρος κάνουν εύκολα το λάθος. Πιθανή ενδεκάδα: Μπενάλιο – Ροντρίγκεζ, Σαρ, Φον Μπέργκεν, Λιχστάινερ – Μπεχράμι, Ινλέρ – Μεχμέντι, Ξάκα, Σακίρι – Ντρίμιτς.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες συνολικά έξι φορές, με την αλμπισελέστε να μετράει 4 νίκες, ενώ 2 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Σε Μουντιάλ βρέθηκαν το 1966 με την Αργεντινή να επικρατεί με 2-0.

Και κάτι ακόμη: η Αργεντινή που θα έχει στο πλευρό της σήμερα πολύ κόσμο, είναι αήττητη στα 16 από τα 17 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

 

By