Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η αριστοτεχνική στρατηγική των εξαγωγών της FIX

Δια στόματος Γ. Χήτου στο Thepaper

fixAΗ φιλοσοφία της εξωστρέφειας και η φιλοδοξία της απόδειξης των δυνατοτήτων της ελληνικής ζυθοποιίας στις αγορές του εξωτερικού, υπήρξε βασικό στοιχείο της στρατηγικής επαναλανσαρίσματος της FIX Hellas, σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Χήτος. Το ενδιαφέρον που ξένες αγορές επέδειξαν από τους πρώτους μήνες επανακυκλοφορίας του προϊόντος, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτήν την κατεύθυνση, η οποία μεταφράστηκε σε πράξη από τις αρχές του 2012, όταν η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκίνησε τη διάθεσή της FIX στο εξωτερικό.

Σήμερα, διανύοντας μόλις το τέταρτο έτος επιχειρηματικής της δραστηριότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εξάγει τα προϊόντα της σε αρκετές δυναμικές αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Φιλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Αλβανία, Ισπανία, Βόρειο Αφρική, Κίνα, Αυστραλία, Παναμά και Κύπρο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην ιδιαιτέρως σημαντική αγορά της Κίνας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έδωσε αρχικά έμφαση στο κομμάτι της νοτιοδυτικής Κίνας, θέτοντας ως στόχο για την επόμενη τριετία τη σταδιακή επέκταση και διανομή των προϊόντων FIX Hellas και FIX Dark στο σύνολο της κινεζικής αγοράς.

Παράλληλα, στην περίπτωση της Κύπρου, η επιχείρηση προχώρησε στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας, της Olympic Brewery Cyprus, η οποία σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία αναψυκτικών στο κομμάτι της διανομής, στοχεύει σε κατάκτηση μεριδίου 3% σε ορίζοντα τριετίας.

Επίσης, σημαντική ήταν η συμφωνία που έκλεισε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών (DUTY FREE SHOPS), για την διάθεση των προϊόντων της τόσο στα καταστήματα της παραμεθορίου όσο και στα καταστήματα του αεροδρομίου.

Βασική συσκευασία των προϊόντων στο εξωτερικό αποτελεί η «παραδοσιακή» one way φιάλη των 330ml.
Όσον αφορά στα εξαγωγικά σχέδια της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για το 2014, αυτά περιλαμβάνουν την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την είσοδο των προϊόντων της σε 5 νέες αγορές, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή του Καναδά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By