Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Βουλή θα ζητήσει συνάντηση με την Μέρκελ για τις αποζημιώσεις

Νέο σκηνικό έντασης μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

vouli

Στον Πρόεδρο της Βουλής έπεσε ο κλήρος να μεσολαβήσει, ώστε η διακομματική επιτροπή που συστήθηκε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, να συναντηθεί αύριο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής δεν έλειψαν οι κόντρες μεταξύ των μελών της για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, με τον Μανώλη Γλέζο να τονίζει πως αν η Άγκελα Μέρκελ αρνηθεί να συναντηθεί μαζί τους, να καταγγελθεί. «Είμαστε επιτροπή διεκδίκησης και όχι μελέτης», ανέφερε, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ. «Εσείς θέλετε να καταστρέψετε την επιτροπή που με κόπο φτιάξαμε, δεν θέλω να εμφανιστώ διαμαρτυρόμενη», είπε η Σ. Βούλτεψη, ενώ ο Α. Κουτσούμπας συμπλήρωσε πως δεν συμφωνεί με τις καταγγελίες. Εκτίμησε μάλιστα, πως η συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο δεν θα γίνει, λέγοντας μάλιστα «και αν την δούμε, τι θα της πούμε; Αφού δεν έχουμε ετοιμάσει ούτε ένα υπόμνημα, τι θα της πούμε; Φέρε πίσω τα λεφτά;».

Τελικά αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Ευ. Μεϊμαράκης να ζητήσει συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την Άγκελα Μέρκελ.

By