Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Βουλή ντύνεται… μπλε

Το κοινοβούλιο βάζει χρώμα

bouli
Fosphotos

Θα μπορούσε να είναι πολιτικό σχόλιο, ωστόσο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κόμματα, αλλά με με την υγεία. Η Ελλάδα συμμετέχει στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη κατά την οποία φωταγωγούνται 451 ιστορικά κτήρια σε όλον τον κόσμο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για την νόσο του Διαβήτη.

Τουλάχιστον 1,2 εκατ. Έλληνες πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, με το 15% αυτών να εκτιμάται ότι δεν γνωρίζουν το νόσημά τους.

Την εκτίμηση ότι ο διαβήτης μετατρέπεται σε επιδημία του 21ου αιώνα, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης στις χώρες όπου επελαύνει η ασθένεια, διατύπωσαν οι ειδικοί με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Δεκεμβρίου) και την ανακοίνωση δράσεων για την πρόληψη της νόσου.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ώρες 17:00 – 21:00, στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΠΥ (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), μετά το τέλος της οποίας η Υφυπουργός Υγείας θα φωταγωγήσει εξ’ αποστάσεως το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο μπλε χρώμα της παγκόσμιας εκστρατείας Επιπλέον, στο Κοινωνικό Ιατρείου του ΙΣΑ (Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι), θα πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 17:00.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By