Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Βουλή ψηφίζει για τους έξι της Χ.Α.

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των Κασιδιάρη, Γερμενή, Μπούκουρα, Ηλιόπουλου, Αλεξόπουλου και Παναγιώταρου

vouliΧωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απέχουν από την ψηφοφορία, η Βουλή αποφασίζει αυτή την ώρα την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη και θεωρείται δεδομένη η παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Ενδιαφέρον ωστόσο, παρουσιάζει το γεγονός ότι οι έξι εγκαλούμενοι δεν κατέβηκαν με ενιαία γραμμή, καθώς τον εαυτό τους επιχείρησαν να υπερασπιστούν μόνον οι τέσσερις, κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις.

Show τους έδωσαν οι Ηλ. Παναγιώταρος, Ηλ. Κασιδιάρης, Π. Ηλιόπουλος και Μπούκουρας, ενώ ο Γ. Γερμενής και ο Χρ. Αλεξόπουλος δεν θέλησαν να πάρουν το λόγο για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος που κατηγορείται για πρόσκληση επεισοδίων με αρκετή δόση ειρωνείας ζήτησε μόνιμη άρση της βουλευτικής του ασυλίας, «για να μην κουράζονται το Σώμα και οι επιτροπές», ενώ ο Ηλ. Κασιδιάρης του οποίου ζητείται η άρση για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης μίλησε για άθλια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής και παράνομες διώξεις. Είπε ακόμη, ότι στο εδώλιο θα έπρεπε να καθίσουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αλλά και οι κλέφτες και απατεώνες που ξεπούλησαν στη χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους. «Διώκομαι για αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου και δεν έχω να απολογηθώ για καμία, δεν έχω διαπράξει κάτι μεμπτό», είπε ο Π. Ηλιόπουλος, ο οποίος εμφανώς φορτισμένος αναφέρθηκε στην κόρη του που θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες, λέγοντας ότι θα ήθελε να είναι περήφανη για τον πατέρα της.

Την άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ζήτησε ο Στ. Μπούκουρας.

By