Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Β. Κορέα εμποδίζει την διανομή τροφίμων στη βιομηχανική ζώνη Καϊσόνγκ

Η Βόρεια Κορέα εμπόδισε αντιπροσώπους νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων να παραδώσουν τρόφιμα και φάρμακα σε 200 υπαλλήλους που παραμένουν στη βιομηχανική ζώνη Καϊσόνγκ, μετά το μονομερές κλείσιμό της από την Πιονγκγιάνγκ στις 3 Απριλίου.

Copyright: Reuters | Ju-min Park
Copyright: Reuters | Ju-min Park

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δέκα αντιπρόσωποι των 123 νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων που συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Καϊσόνγκ είχαν ζητήσει άδεια να μεταβούν στη βιομηχανική αυτή ζώνη για να προμηθεύσουν με τρόφιμα και φάρμακα τους νοτιοκορεάτες υπαλλήλους που επέλεξαν να παραμείνουν εκεί παρά την κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η Βόρεια Κορέα μάς ενημέρωσε ότι το αίτημα της επίσκεψης των αντιπροσώπων των επιχειρήσεων της Καϊσόνγκ απορρίφθηκε», ανακοίνωσε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, αρμόδιος για τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο Κορέες Κιμ Χιουνγκ-Σοκ.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα απέρριψε το αίτημα αυτό, εμποδίζοντας μια ανθρωπιστική πράξη, καθώς αναμένεται να αυξηθούν τα ανθρωπιστικά προβλήματα με την πάροδο των ημερών», πρόσθεσε.

«Κανένας δεν πεθαίνει από την πείνα, όμως τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ένα ηλεκτρικό καλώδιο που εκτείνεται από τη Ν. Κορέα μέχρι τα σύνορα με τη Β. Κορέα ίσως είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας για τους  περισσότερους από 200 νοτιοκορεάτες εργαζόμενους στην κοινή βιομηχανική ζώνη, σύμφωνα με το Reuters.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By