Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Β. Κορέα προειδοποιεί τους ξένους να εγκαταλείψουν τη Ν. Κορέα

Σκληραίνει τη ρητορική της η Πιονγκγιάνγκ καθώς καλεί τους ξένους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα να απομακρυνθούν σε περίπτωση πολέμου.

Copyright: Reuters | Lim Byong-sik | Yonhap
Copyright: Reuters | Lim Byong-sik | Yonhap

«Δεν επιθυμούμε το κακό των ξένων στη Νότια Κορέα σε περίπτωση πολέμου», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της βορειοκορεατικής «Επιτροπής Ειρήνης Ασίας – Ειρηνικού».

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα όσους ξένους βρίσκονται στη Νότια Κορέα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνσή τους σε περίπτωση πολέμου, σε μία κλιμάκωση των απειλών της προς την Σεούλ.

Εν τω μεταξύ η Ιαπωνία εγκατέστησε πυραύλους Πάτριοτ στο κέντρο του Τόκιο για να αντιμετωπίσει πιθανό χτύπημα της Βόρειας Κορέας, η οποία απειλεί το αρχιπέλαγος, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.

«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τον ιαπωνικό λαό και να εγγυηθεί την ασφάλειά του», τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Όσο η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις, η Ιαπωνία θα κάνει αυτό που πρέπει σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές», πρόσθεσε.

«Αυτήν την στιγμή, το σημαντικότερο είναι να εφαρμόσουμε τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», κατέληξε ο Αμπε.

(Πηγή: Reuters)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By