Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η γενέτειρά του τίμησε τον αρχιτέκτονα των τίτλων για τη Γερμανία, τον Γιοακίμ Λεβ…

Έστω και με λίγους μήνες καθυστέρηση ο 54χρονος Γιοακίμ Λεβ, ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Γερμανίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στα γήπεδα της Βραζιλίας, τιμήθηκε δεόντως από τις αρχές και τους πολίτες της γενέτειράς του, που είναι το Σενάου του Μέλανος Δρυμού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ_ΛΕΒΕκεί, στη νοτιοδυτική Γερμανία, στην περιοχή της πανέμορφης Βάδης, είναι η μικρή κωμόπολη του Σενάου, που περικλείεται από βουνά, ποτάμια και δάση. Κι εκεί, τιμήθηκε …δεόντως, σε μια ξεχωριστή τελετή, αφιερωμένη αποκλειστικά, στον ίδιο τον Λέβ. Δικαίως…

Ο Γιοακίμ Λεβ, αυτός ο Γερμανός με τα μεσογειακά χαρακτηριστικά, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του πανέμορφου Σενάου, που σημαίνει ακριβώς αυτό: “πανέμορφο”. Ενώ υπάρχει κι αντίστοιχη πόλη στη Βαυαρία…

Παράλληλα με την αποθέωση που γνώρισε από τους συντοπίτες του (η κωμόπολη αυτή κατοικείται από 2.300 κατοίκους) οι δημοτικές αρχές, έδωσαν το όνομά του και στο τοπικό γήπεδο, απ΄όπου ξεκίνησε ο ίδιος την ποδοσφαιρική του καριέρα, πριν πάει στην γειτονική Φράϊμπουργκ, αλλά και στους Κίκερς της Στουτγκάρδης.

«Είναι λογικό να τιμάται κατ΄αυτόν τον τρόπο, ο πιο διάσημος συμπολίτης μας, αυτός, που μας έκανε περήφανους και γνώρισε την αποθέωση απ΄όλο τον κόσμο, για την μεγαλειώδη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας και ασφαλώς μας έκανε κι εμάς ως συμπολίτες του διάσημους, αφού έμαθε όλος ο κόσμος τον τόπο που γεννήθηκε. Τον ευχαριστούμε και γι αυτόν τον τιμούμε», είπε ο Δήμαρχος του Σενάου Πέτερ Σέλσχορν κλείνοντας την αναφορά του στον Λεβ.

By