Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Γερμανία προσκαλεί εργαζόμενους από την Ευρώπη

«Χρειάζεται» γιατρούς και μηχανικούς

 

nosokomesΟ επικεφαλής του γραφείου ευρέσεως εργασίας της Γερμανίας κάλεσε γιατρούς και μηχανικούς από τη νότια Ευρώπη να αναζητήσουν εργασία στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Η γερμανική αγορά εργασίας θα απαιτήσει τελικά την άφιξη 200.000 νέων ξένων εργαζομένων κάθε χρόνο για να ανταποκριθεί στη ζήτηση για εργατικό δυναμικό», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Frank-Juergen Weise σε συνέντευξη του το Σάββατο στην εφημερίδα «Post Rheinische».

Ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται στη Γερμανία και προέρχονται από την Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία – τρεις από τις χώρες της Ευρωζώνης που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση – αυξήθηκε 8% πέρσι, πρόσθεσε.

«Οι προσπάθειες μας στις χώρες αυτές εστιάζονται κυρίως σε μηχανικούς, γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας», ανέφερε στην περιφερειακή ημερήσια εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο ελκυστικοί για ξένους εργάτες».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης της πέρσι στην Ισπανία, όπου η ανεργία των νέων έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή ποσοστά, πολύ πάνω από το 50%, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τους νέους επαγγελματίες να αναζητήσουν εργασία στην Γερμανία.

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γερμανία, η οποία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη και κατάφερε να σταματήσει πέρσι την χρόνια μείωση του πληθυσμού, λόγω της εισροής μεταναστών.

Πηγή: http://offsite.com.cy/

 

 

By