Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Δούμα ενέκρινε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία

Μόλις με μία ψήφο κατά υπερψηφίστηκε από τη ρωσική Δούμα η συνθήκη για την ένταξη της Κριμαίας

duma600_200314
Η Δούμα, η Κάτω Βουλή της Ρωσίας, ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία τη συνθήκη με την οποία η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που σημαίνει ότι απομένει μόνο ένα διαδικαστικό βήμα ώστε η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας να απορροφηθεί και τυπικά από τη Ρωσική Δημοκρατία.

Μόλις ένα μέλος της Δούμας ψήφισε εναντίον της συνθήκης αυτής, ενώ το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η Άνω Βουλή της Ρωσίας, αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία επικύρωσής της αύριο Παρασκευή. Τη συνθήκη έχουν υπογράψει ήδη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και οι ηγέτες της Κριμαίας από την Τρίτη.

crimea referendum

Τα μέλη της Δούμας σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου μετά την ψηφοφορία, στην οποία τη συνθήκη ενέκριναν 443 βουλευτές. Στη συνεδρίαση καταγράφηκε σχεδόν πλήρης απαρτία.

«Στο εξής και για πάντα η Δημοκρατία της Κριμαίας και η Σεβαστούπολη θα ανήκουν στη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, στέλεχος της Δούμας που θεωρείται στενά συνδεόμενο με το Κρεμλίνο, κατά την ομιλία του προς τα μέλη της Δούμας πριν από την ψηφοφορία.

By