Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η εβδομάδα σε φωτογραφίες

Το κατά πόσο μια φωτογραφία είναι αρκετή ή λίγη για να περιγράψει όσα ζούμε είναι μάλλον θέμα οπτικής. Σίγουρα έχει την δυναμική να αποτελέσει την αφορμή για μια κουβέντα, ίσως να δημιουργήσει το συνειρμικό «εγώ δεν ήμουν εκεί», ίσως να γίνει κίνητρο, και ας βάλουμε τελεία διότι τα πιθανά σενάρια είναι πολλά.

Ανάμεσα στα τραπέζια λόγω ημέρας, ας σταθούμε λίγο σε όσα μεσολάβησαν την τελευταία εβδομάδα.

 [custom_gallery id=»12941″]

Στην Αθήνα των ήχων, μια κωφάλαλη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, ανέβηκε στο γλυπτό «Πεντάκυκλο» στην πλατεία Ομονοίας, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει. Το τέλος, αίσιο, καθώς οι πυροσβέστες κατάφεραν  να τη μεταπείσουν και να την κατεβάσουν.

Το σχέδιο «Αθηνά» σχεδόν μονοπώλησε την επικαιρότητα, με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις περισσότερες πόλεις της χώρας κατά του σχεδίου.

Διαμαρτυρίες εργαζομένων, πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής παράλληλα με την επίσκεψη του κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα, το διεθνές συνέδριο κατά της βίας, στην επίσκεψη της Τρόικας, και  την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη ως γενινό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

[custom_gallery id=»12955″]

Ανάμεσα, η ομάδα “anamesa mas” παρουσίασε στο Σύνταγμα μια παράσταση τέχνης, στην οποία συμμετείχαν έλληνες και ευρωπαϊοι καλλιτέχνες και ερασιτέχνες, με ή χωρίς κινητικά προβλήματα με σκοπό την ανάδειξη της αρμονικής συνύπαρξης της Ελλάδας του σήμερα, της ευρωπαϊκής «προαστικής» νεολαίας και των νέων με εγκεφαλικές κινητικές δυσκολίες.

Επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, «Ποτέ ξανά. Θεσσαλονίκη – Άουσβιτς. 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού», ο ναζιστικός χαιρετισμός του ποδοσφαιριστή και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις συνόδευσαν τις παραδόσεις της Καθαράς Δευτέρας.

[space size=»30″]

By