Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα έχει καλές αποδόσεις στην… κατανάλωση καφέ

Η χώρα μας είναι 13η σε κατανάλωση καφέ παγκοσμίως

kafesfrapeΜπορεί η ανεργία στην Ελλάδα να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, αλλά δεν εμποδίζει τους Έλληνες να δαπανά αρκετά χρήματα για… καφέ. Η Ελλάδα είναι η 13 χώρα σε κατανάλωση καφέ παγκοσμίως. Υπάρχει μάλιστα και μια περιοχή που φημίζεται για τους… λάτρεις του καφέ. Η Λάρισα.

Η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας είναι η πρώτη ελληνική περιοχή σε κατανάλωση καφέ με τους αριθμούς να είναι συντριπτικά υπέρ της. Μάλιστα,  12:00-14:00 το μεσημέρι αλλά και 19:00-21:00 το βράδυ όλος ο πληθυσμός με εξαίρεση τους εργαζόμενους (πλέον είναι σπάνιο φαινόμενο).

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νοικοκυρές που κάνουν ένα διάλειμμα αλλά και οι μαθητές που κάνουν κοπάνα ή εκδρομή, μαζεύονται στις καφετέριες και απολαλμβάνουν κυρίως εκείνη την ώρα το καφεδάκι τους, περνώντας κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεφεύγοντας από τα οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, υπάρχει και γκρουπ στο facebook που έχει σχέση με τη ζωή στη Λάρισα και αριθμεί ήδη πάνω από 4 χιλιάδες μέλη. Μπορεί λοιπόν η κρίση να μαστίζει τη χώρα αλλά ο Έλληνας δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί ακόμα να συλλέξει όσες περισσότερες χαρούμενες στιγμές.

Αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης τον καφέ λοιπόν και την κατανάλωσή του, η Λάρισα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By