Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει θετική γνώμη για τη Ρωσία

Το 61% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε πως έχει «θετική» γνώμη για τη Ρωσία, ενώ το 35% απαντά πως έχει αρνητική άποψη

rwsia_1

Έρευνα σχετικά με την εικόνα που έχουν οι πολίτες 44 χωρών ανά τον κόσμο για τη Ρωσία, εν μέσω της κρίσης μεταξύ της Δύσης και της Μόσχας πραγματοποίησε το Radio Free Europe – Radio Liberty.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική που έχει θετική γνώμη για τη Ρωσία, ανάμεσα στις οκτώ ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Μάλιστα, οι Έλληνες έχουν την τέταρτη καλύτερη εικόνα για τη Ρωσία σε όλη την έρευνα, ακολουθώντας μόνο τους ίδιους τους Ρώσους, τους Βιετναμέζους και τους Κινέζους.

Συγκεκριμένα, το 61% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε πως έχει «θετική» γνώμη για τη Ρωσία, ενώ το 35% απαντά πως έχει αρνητική άποψη.

Από τις υπόλοιπες επτά χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, το υψηλότερο ποσοστό θετικής γνώμης για τη Ρωσία έχει η διαιρεμένη Ουκρανία, με ποσοστό 35% υπέρ και 60% κατά της Μόσχας.

Στη Γαλλία, το ποσοστό ερωτηθέντων με θετικές απόψεις για τη Ρωσία είναι μόλις 26%, ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 25%, η με Ιταλία 20%, η Γερμανία με 19%, η Ισπανία με 18% και η Πολωνία με 12%.

Να σημειωθεί πως στην Τουρκία, που επιδιώκει να πάρει μέρος της ρωσικής αγοράς για τρόφιμα με αφορμή το σχετικό ρωσικό εμπάργκο σε εισαγωγές από τη Δύση, το ποσοστό των θετικών απόψεων είναι μόλις 16%.

Την έρευνα διενήργησε το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Pew.

By