Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ελληνική οικονομία φέρνει τον Στουρνάρα στην Φρανκφούρτη

Ο υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη γερμανική πόλη όπου θα έχει επαφές με επιχειρηματικούς και οικονομικούς παράγοντες

STOURNARAS

 

Επίσκεψη στη Φρανκφούρτη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παραμονές της δημοσιοποίησης νέων στοιχείων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και λίγα εικοσιτετράωρα μετά το άνοιγμα της συζήτησης για μια νέα συμφωνία στήριξης προς την Ελλάδα στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η ρύθμιση του χρέους.

Η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στην Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εδώ και λίγες ημέρες συνεργάτες του κ. Στουρνάρα προϊδεάζουν τους συνομιλητές τους για σημαντικές εξελίξεις οι οποίες «ήδη δρομολογούνται για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο»…

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank) ενώ στην ατζέντα περιλαμβάνονται και επαφές με εκπροσώπους τους επιχειρηματικού κόσμου και παράγοντες του τραπεζικού τομέα.

Το υπουργείο Οικονομιών ανακοίνωσε τα επίσημα ραντεβού του κ. Στουρνάρα ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι δεν αποκλείουν παρασκηνιακές επαφές με σημασία.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και οι εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης (ανάμεσά τους η Bundesbank) έχουν στα χαρτοφυλάκια τους ελληνικά ομόλογα τα οποία δεν εντάχθηκαν στο το PSI.

By