Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η ελληνική Προεδρία βάζει φωτιά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Η απαγόρευση διαδηλώσεων προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

zappeio600_080114

Να «πυρπολήσουν» την τελετή ανάληψης της προεδρίας από τη χώρα μας προσδοκούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

«Συνιστά κατάχρηση η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που εκπορεύεται από την αυταρχική και φοβισμένη κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή», ανέφερε ο Δ. Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή φιέστα για εσωτερική κατανάλωση στην οποία δεν είχε καμία θέση ο Αλ. Τσίπρας.

Για επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης, μίλησε και ο Ν. Μαριάς, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κινήθηκε σε μια φοβική λογική, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε διαμαρτυρία των πολιτών απέναντι στην πολιτική της τρόικα, αντί να φροντίσει να την αξιοποιήσει προς όφελος της χώρας.

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της συμπολίτευσης με την Σ. Βούλτεψη από τη ΝΔ αλλά και τον Π. Κουκουλόπουλο από το ΠΑΣΟΚ που κατηγόρησαν κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πατάει σε δύο βάρκες. «Η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής σε όλη την Ευρώπη, τι μήνυμα στέλνετε στο λαό; Ότι θα παραμείνουμε στην Ευρώπη; Θα είμαστε σε μια άλλη ήπειρο;», διερωτήθηκε η Σ. Βούλτεψη, ενώ ο Π. Κουκουλόπουλος μίλησε για αμφιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ, που με το ένα πόδι ερωτοτροπεί ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ και από την άλλη ορκίζεται στο ευρώ στο Τέξας.

Διαξιφισμοί για το 1 ευρώ ανά συνταγή

Ιδιαίτερη αναφορά στην συζήτηση έγινε και για το 1 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι ανά συνταγή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την κατάργησή του.

Το νομοσχέδιο για την «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων» θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας στα άρθρα που αφορούν στο ΤΕΕ, υποστηρίζοντας ότι του παραχωρούνται εξουσίες και αρμοδιότητες που ανήκαν στο κράτος. Την έντονη διαφωνία του με τις ρυθμίσεις αυτές εξέφρασε ήδη ο Απ. Κακλαμάνης, δηλώνοντας πως δεν θα τις ψηφίσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By