Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα ανοίξει δρόμο για ριζικές αλλαγές»

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο  ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 

koutsoubasA

«Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των μονοπωλίων. Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθούν αποφασιστικά. Θα δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Πέμπτης σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, μπορεί να επιβάλει μέτρα ανακούφισης και να ανοίξει δρόμο για ριζικές αλλαγές» τόνισε ο κ. Κουτσούμας, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στις ευρωεκλογές υπογράμμισε πως «η ψήφος στο ΚΚΕ αποτυπώνει γνήσια, τη λαϊκή αποδοκιμασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην τρόικα και στα μνημόνια διαρκείας». Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «το ΚΚΕ παραμένει η μοναδική συνεπής πολιτική δύναμη, με την πιο καθαρή θέση για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση του πλούτου, με τον λαό στην εξουσία».

Όσον αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα», ενώ κατηγόρησε και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα». Αναφερόμενος στην Αιτωλοακαρνανία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «σε αυτόν τον πλούσιο νομό, η νέα ΚΑΠ απαγορεύει την παραγωγή βασικών προϊόντων, με αποτέλεσμα τη χέρσα γη» και συμπλήρωσε: «Στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχει η απαξίωση και η εγκατάλειψη του συστήματος άρδευσης με ανυπολόγιστες τις συνέπειες στη γονιμότητα του εδάφους και τις ευαισθησίες ορισμένων να σταματούν μόνο στην εκτροπή του Αχελώου».

By