Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η εξέλιξη της Bentley Mulsanne Convertible

Πριν ένα χρόνο ο CEO της Bentley, Wolfgang Schreiber, είχε επιβεβαιώσει ότι η ανοικτή έκδοση της Mulsanne δε θα βγει στη παραγωγή, με τον λόγο να μην ήταν άλλος από τη πολύ χαμηλή ζήτηση.

Bentley-Mulsanne-Vision-3-700x302

Όμως, μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες κάτι άλλαξε και η εξέλιξη του μοντέλου θα ξεκινήσει και πάλι. Η ανάπτυξη του μοντέλου ξεκίνησε το 2012, όταν CEO της εταιρίας ήταν ο Wolfgang Duerheimer, και τώρα είναι πάλι πίσω στη θέση του, αποφάσισε να ξανά βγάλει το project από το συρτάρι.

Πιο συγκεκριμένα, στο φετινό Pebble Beach, ο Duerheimer δήλωσε ότι ήταν λίγο ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει εργασίες για το project αυτό εδώ δύο χρόνια, αλλά πλέον η Mulsanne Convertible είναι και πάλι στο προσκήνιο.

Το μοντέλο είναι πιθανό θα ονομασεί Azure και θα τροφοδοτείται από τον twin-turbo V8 6,75-λίτρων κινητήρα της Mulsanne με απόδοση 512 ίππους και 1.020 Nm ροπής.

Ο Duerheimer δεν καθόρισε ημερομηνία παρουσίασεης για την ανοιχτή Mulsanne, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

By