Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα κυριαρχεί στον γερμανικό Τύπο

Τα σχόλια ποικίλουν, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις χρηματαγορές στέφθηκε από επιτυχία

fosphotos.com | Gulielmos Antoniou
fosphotos.com | Gulielmos Antoniou

Η σημερινή επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, αλλά και ο απόηχος της έκδοσης του ελληνικού πενταετούς ομολόγου κυριαρχούν και σήμερα στα γερμανικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Τα σχόλια ποικίλουν, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις χρηματαγορές στέφθηκε από επιτυχία, καθώς και ότι η κυρία Μέρκελ μεταβαίνει στην Ελλάδα, προκειμένου να προσφέρει τη στήριξή της στο μεταρρυθμιστικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα και πάλι αξιόχρεη», είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι η Αθήνα προχωρά στον δρόμο προς την ανεξαρτησία από τους πιστωτές της και τονίζει το γεγονός ότι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εφημερίδα μεταφέρει τις χθεσινές δηλώσεις ικανοποίησης του Επιτρόπου για τα Δημοσιονομικά Σίιμ Κάλας και της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ υπογραμμίζει και τις παραινέσεις τους για συνέχιση στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη αναφορά στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην Αθήνα ενόψει της άφιξης της καγκελαρίου, αλλά και στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, χθες, στο κέντρο της πόλης.

«Έξι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρει ότι η κ. Μέρκελ αυτή τη φορά, από την πλευρά της Ελλάδας, δεν θεωρείται ότι πηγαίνει στην Αθήνα ως ελεγκτής, αλλά ως μάρτυρας της επιτυχούς ανάκαμψης και παραθέτει έξι λόγους για τους οποίους αυτό πράγματι ισχύει.

Στον επίλογο του άρθρου η εφημερίδα τονίζει ότι η αλλαγή της ατμόσφαιρας στην Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να παραμείνει πολιτικά σταθερή και να μην αναλάβουν (την εξουσία) οι λαϊκιστές.

By