Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η επιστροφή του Τζον Γκαλιάνο

Μετά την αποπομπή του από τη μόδα λόγω απίστευτων ρατσιστικών σχολίων, ο Τζον Γκαλιάνο, επιστρέφει αποτοξινωμένος και μετανοημένος στον οίκο Maison Martin Margiela

1

Ο κόσμος της μόδας υποδέχεται ξανά πίσω στις τάξεις του έναν άτακτο κύριο, γνωστό για τους εθισμούς και τις εξαλλοσύνες του, που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον οίκο Dior το 2011, ύστερα από κάποιες απίστευτες δηλώσεις του υπέρ του Χίτλερ και κατά των Εβραίων. Οπως ανακοινώθηκε από τον οίκο Maison Martin Margiela, ο Τζον Γκαλιάνο ανέλαβε ήδη καθήκοντα creative director.

Ο ιδιοκτήτης του οίκου, Ρέντζο Ρόσο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο Τζον Γκαλιάνο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα όλων των εποχών. Πραγματικά αδημονώ για την επιστροφή και τις δημιουργίες του και εύχομαι να ανακαλύψει σε μας το καινούριο σπίτι του».

Το ταλέντο του Γκαλιάνο είναι αδιαμφισβήτητο, ωστόσο οι πόρτες της μόδας έκλεισαν γι” αυτόν το 2011, ύστερα από ένα περιστατικό σε μπαρ στο Παρίσι, που καταγράφηκε σε διάφορα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Youtube. Σε αυτά ένας έξαλλος Γκαλιάνο φώναζε σε μια ομάδα πελατών: «Αγαπώ τον Χίτλερ! Ανθρωποι σαν τους Εβραίους θα έπρεπε να είναι νεκροί. Κι αυτοί και οι γονείς τους να πεθάνουν σε θαλάμους αερίων…».

[video_embed][/video_embed]

Το θέμα τότε είχε προκαλέσει σάλο διαμαρτυριών ανώνυμων κι επώνυμων κι είχε οδηγήσει στην απόλυση του Γκαλιάνο από τον οίκο Dior -ενώ οι πόρτες της μόδας έκλειναν γι” αυτόν.

Βεβαίως, τα χρόνια πέρασαν, ο Γκαλιάνο ακολούθησε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη για τις δηλώσεις του, τις οποίες όπως έχει πει, δεν θυμόταν καν ότι είχε κάνει. «Είναι τα χειρότερα πράγματα που είπα ποτέ σε όλη μου τη ζωή» δήλωνε σε περσινή συνέντευξη στο Vanity Fair. «Πραγματικά, δεν τα εννοούσα. Προσπάθησα να καταλάβω από πού προήλθε όλος αυτός ο θυμός. Σίγουρα δεν ήταν θυμός απέναντι τους Εβραίους. Συνειδητοποιώ τώρα ότι ήμουν τόσο οργισμένος με τον εαυτό μου, που τον έβαλα να πει τόσο φριχτά πράγματα…».

By