Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η ΕΡΤ μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Βουλής

Επανέρχεται το αίτημα του ΚΚΕ να συζητηθεί η τροπολογία

Της Όλγας Παναγιωτίδου

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το λουκέτο στην ΕΡΤ αναμένεται σήμερα στη Βουλή όπου επανέρχεται το αίτημα του ΚΚΕ να συζητηθεί η τροπολογία που έχει καταθέσει για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ανεστάλη η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα τέσσερις πανομοιότυπες τροπολογίες σε όλα τα νομοσχέδια που εκκρεμούν προς συζήτηση στη Βουλή με στόχο την κατάργηση της «εκτρωματικής» -όπως την χαρακτηρίζει- πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Και αυτό ωστόσο, το αίτημα αναμένεται να απορριφθεί από την κυβέρνηση, όπως συνέβη και το βράδυ της Τρίτης, όταν ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος αρνήθηκε να γίνει συζήτηση με το επιχείρημα ότι οι τροπολογίες, οι οποίες έχουν οικονομική συνέπεια πρέπει να συνοδεύονται από έκθεση συνεπειών του υπουργού Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στα υπουργικά ωστόσο, έδρανα σήμερα θα κάθεται ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος, καθώς το νομοσχέδιο που συζητείται αφορά στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Σημειώνεται ότι είναι ένας από τους τέσσερις υπουργούς που δεν έχει υπογράψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Το λουκέτο στην ΕΡΤ μονοπώλησε και την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους συναδέλφους τους από τη ΝΔ. Ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την πλειοψηφία της κυβέρνησης, ενώ απαντώντας του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την «ρημάδα» την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εάν επιμένει ότι απολέσει την δεδηλωμένη.

Νηφαλιότητα συνέστησε η Ευ. Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ. «Να πάμε σε νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πάμε με ανοιχτούς πομπούς, πόσο θα πάει το σκοτάδι;», διερωτήθηκε. Επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο Ν. Μαριάς  (ΑΝΕΛ), ενώ προκλητικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος που διάβασε ανακοίνωση του κόμματος που έκανε λόγο για συνύπαρξη άξιων εργαζομένων και «κοπρόσκυλων» στην ΕΡΤ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος Γ. Δραγασάκη. «Εκτός Βουλής μπορείτε να λέτε ότι θέλετε και όπως το θέλετε και θα σας κρίνει η Δικαιοσύνη και ο ελληνικός λαός. Εντός της Βουλής απαγορεύονται οι υβριστικές τοποθετήσεις», είπε ο Γ. Δραγασάκης. Υποκρισία χαρακτήρισε την άρνηση της κυβέρνησης να συζητηθεί η τροπολογία του ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης.-

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By