Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ευρώπη ανησυχεί για την Αίγυπτο

Ανυσυχία επικρατεί στην Ευρώπη για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Hollande MerkelΠληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα, αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Από το προεδρικό μέγαρο στο Παρίσι ανακοινώθηκε  ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επικοινωνίσει λίγο μετά τις 15:15 ώρα Ελλάδας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και στις 19:30 θα συνομιλήσει με το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Βερολίνο καταδικάζει τη βία και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να διαπραγματευθούν και να επιστρέψουν στις συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ όμως στην Αίγυπτο , αναπτύσσονται μονάδες των ενόπλων δυνάμεων γύρω από ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν προαναγγείλει οι οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Καθώς η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη εντολή για χρήση πραγματικών πυρών κατά διαδηλωτών που θα επιτεθούν κατά αστυνομικών ή θα επιχειρήσουν να καταλάβουν κρατικά κτίρια, εκφράζονται φόβοι για νέο λουτρό αίματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By