Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Ευρώπη σε κρίση και η Γερμανία συνεχίζει την ανηφόρα

Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης βρίσκεται η γερμανική οικονομία, εκτιμά η Bundesbank

Bundesbank600_421

Κόντρα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα της ευρωπαϊκής οικονομίας πηγαίνει η Γερμανία. Λίγες ημέρες μετά το καμπανάκι στη Γαλλία για την ανταγωνιστικότητα , η ατμομηχανή της Ευρώπης τραβάει μόνη της προς την ανηφόρα, καθώς οι προβλέψεις για την οικονομία της είναι θετικές.

Σε «σταθερή πορεία ανάπτυξης» αναμένεται να παραμείνει η γερμανική οικονομία, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία σε σημερινή ανακοίνωσή της προέβλεψε ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών θα βοηθήσει στην ενίσχυση των προοπτικών για εσωτερικές επενδύσεις, αλλά προειδοποίησε για ενδεχόμενο κίνδυνο από την εισαγωγή κατώτατου μισθού.

«Οι πιθανότητες είναι καλές και οι ανοδικές τάσεις στην γερμανική οικονομία θα επιβεβαιωθούν τους επόμενους μήνες», ανέφερε η τράπεζα στην μηνιαία έκθεσή της και τόνισε τις σημαντικές βιομηχανικές παραγγελίες του προηγούμενου διαστήματος ως ένδειξη διαρκούς ανάπτυξης στον βιομηχανικό τομέα.

Η Bundesbank προβλέπει ακόμη ότι το εξωτερικό εμπόριο θα μπορούσε το επόμενο διάστημα να αποτελέσει σημαντική πηγή ζήτησης, ενώ δεν διακρίνει σημάδια κάμψης της εσωτερικής κατανάλωσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By