Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η «θυματοποίηση» της ΧA και η πολιτική αστάθεια φοβίζουν

 Ανησυχία στη δικομματική, αλλά και στην αντιπολίτευση

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Η προσπάθεια της ΧΑ να εμφανίσει εαυτόν ως «θύμα»,  αλλά και ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας, φοβίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. μετά τη δολοφονική επίθεση κατά των δύο νεαρών στο Νέο Ηράκλειο.

«Εφαρμογή της νομιμότητας» είναι το «σύνθημα» του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο προσπαθεί να αποδομήσει την επιχείρηση επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της διπλής εκτέλεσης από την (υπόδικη) ηγεσία της ΧΑ.  Συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέφραζαν την ικανοποίηση τους για την απόλυτη καταδίκη της επίθεσης από την αντιπολίτευση, και διαμήνυαν πως συμφωνούν απόλυτα με τη δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη πως: «Δεν θα πρέπει η Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται σαν θύμα της βίας. Θύματα είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι.»

Αλλά και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έστειλε ένα σαφές μήνυμα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Η ομόφωνη καταδίκη της δολοφονίας των δύο νέων ανθρώπων, από τον πολιτικό κόσμο, στέλνει μήνυμα ενότητας στα δύσκολα», είπε ο κ.Κωνσταντινόπουλος και τόνισε: «Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η νεοναζιστική και η εγκληματική δράση της ΧΑ.»

Αλλά και στην αριστερά κοινή είναι η εκτίμηση ότι η ΧΑ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί το διπλό φόνο για πολιτικά οφέλη, για αυτό και όλα τα κόμματα μιλούν για προβοκάτσια.

Η φύση του χτυπήματος προβληματίζει επίσης την κυβέρνηση και τα κόμματα. «Πρόκειται για επαγγελματίες, ανθρώπους εκπαιδευμένους, ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την κλασική τρομοκρατία που γνωρίζαμε στην Ελλάδα», σχολίασε ο Προκόπης  Παυλόπουλος, μία άποψη που συμμερίζονται πολλοί.

Απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή». Η συνέντευξη ήταν έτοιμη, όμως μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, κρίθηκε αναγκαίο να μαγνητοσκοπηθεί εκ νέου, καθώς θα είναι και η ευκαιρία του πρωθυπουργού να στείλει μηνύματα όσον αφορά στον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας, αλλά και όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, που ξεκινά πάλι.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By