Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η Ισπανία αποχαιρέτησε την ύφεση

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο

ispania aganaktismenoiΕπισήμως εκτός ύφεσης έστω και με μικρή ανάπτυξη βρίσκεται πλέον η Ισπανία σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εξήλθε της ύφεσης η οποία την πλήττει κατά την τελευταία διετία και κατέγραψε αύξηση κατά 0,1% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της.

Η αργή ανάδυση της ισπανικής οικονομίας από την ύφεση σημειώνεται χάρις στη «θετική συμβολή» των εξαγωγών, αλλά εξακολουθεί να επιβαρύνεται από την εγχώρια ζήτηση, υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, της χώρας.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι οι τράπεζες της χώρας πρέπει να παραμείνουν υπό στενή παρακολούθηση.

«H κατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών έχει βελτιωθεί», τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, σε επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας όμως ότι «ωστόσο, η αδύναμη κατάσταση της οικονομίας συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στον ισπανικό τραπεζικό τομέα». Συνεπώς κατά τον Ντάισελμπλουμ «η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα θα πρέπει να παρακολουθείται στενά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By