Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διχασμένη η Ιταλία για τις προοπτικές της οικονομίας

Στις 12.000 ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο στην Ιταλία

letasamarasgreece
Στο 12.000 πρόκειται να αυξηθεί το όριο των αφορολόγητων εισοδημάτων στην Ιταλία, βάσει σχετικής συμφωνίας της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα.

Έως τώρα το εν λόγω όριο βρισκόταν στις 7.500 ευρώ για τους συνταξιούχους και στα 8.000 ευρώ για τους εργαζόμενους. Η αύξηση του αφορολόγητου εντάχθηκε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού για το 2014.

Η ανάπτυξη δεν θα έρθει το 2014

Εν τω μεταξύ, απαισιόδοξος για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας εμπορικών επιχειρήσεων (Confcommercio) Κάρλο Σαγκάλι, εκτιμώντας πως η ανάκαμψη δεν θα έρθει την επόμενη χρονιά. «Το 2014 δεν πρόκειται να είναι το έτος της ουσιαστικής οικονομικής ανάκαμψης την οποία προσμένουμε όλοι», εκτίμησε ο Σαγκάλι μιλώντας σε ημερίδα της Confcommercio.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ιταλικής εμπορικής ένωσης, πρέπει να γίνουν ριζικές τροποποιήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 ώστε να μειωθεί η φορολογική πίεση και να περισταλούν οι δαπάνες του δημοσίου. Ο επικεφαλής της Confcommercio τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου κινδυνεύουν να κλείσουν 43.000 εμπορικές επιχειρήσεις και να βρεθούν στον δρόμο τουλάχιστον 79.000 άνθρωποι».

Αντιθέτως, αισιόδοξος δηλώνει ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι. «Μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης η οικονομική κατάσταση της χώρας δείχνει να σταθεροποιείται και υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες οδεύουμε σταδιακά προς την οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε ο ιταλός ΥΠΟΙΚ σε εκδήλωση της οικονομικής αστυνομίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By