Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ιταλία μειώνει τους φόρους για να «ζεστάνει» την οικονομία

Η κυβέρνηση Λέτα επιδιώκει αναθέρμανση της οικονομίας μέσω της μείωσης φόρων

italy_economy697

Περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων, πάγωμα μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και μείωση φόρων για να αναθερμανθεί η οικονομία της χώρας ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ενέκρινε οριστικά τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 και ολόκληρο το κείμενο εστάλη ήδη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Βρυξέλλες.

Σταθεροί μισθοί για τους δημοσίους υπαλλήλους – Πληρώνουν και συνταξιούχοι

Σε αυτόν δεν προβλέπεται αύξηση της φορολογικής πίεσης, η οποία αναμένεται αντίθετα να μειωθεί κατά 0,7%. Σε ό,τι αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, οι μισθοί τους «παγώνουν» για όλη την επόμενη χρονιά, ενώ για τους εργαζόμενους που αμείβονται με μέχρι 55.000 μεικτά τον χρόνο θα αρχίσει βαθμιαία μείωση του κόστους των κρατήσεων. Αυτή υπολογίζεται στα 100 ευρώ τον χρόνο.
Παράλληλα, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, θα πρέπει να δώσουν το 5% σε ταμείο αλληλεγγύης.
Όπως τόνισε ο Ενρίκο Λέτα, «την τελευταία στιγμή μπόρεσαν να αποφευχθούν περικοπές 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας». Θα στηριχθούν παράλληλα οι επιχειρήσεις που προσφέρουν στους νεοπροσληφθέντες συμβόλαια αορίστου χρόνου. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το νέο φόρο ακινήτων, αυτός θα περιλαμβάνει και τα τέλη για την αποκομιδή απορριμμάτων και ένα μικρό ποσοστό του θα βαραίνει τους ενοικιαστές.
Για το 2014 η κυβέρνηση της Ρώμης σκοπεύει να εξοικονομήσει 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων και πώληση δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Τα ιταλικά συνδικάτα, όμως, δεν είναι ικανοποιημένα και απειλούν με απεργίες.

Πηγή: Deutsche Welle

(Visited 1 times, 1 visits today)
By