Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η όμορφη Ζάκυνθος «παραλήρει» την ιταλική Repubblica

Ξεχωριστό τμήμα του άρθρου αφιερώνεται στις παραλίες που ανήκουν στον «κόλπο με τις χελώνες» ώστε οι Ιταλοί τουρίστες να σεβαστούν το ελληνικό περιβάλλον

zakinthos

Όλες οι ομορφιές της Ζακύνθου, αλλά και τα τοπικά προϊόντα του νησιού αναδεικνύονται σε ένα υμνητικό αφιέρωμα της ιταλικής εφημερίδας «Repubblica».

Λέγοντας ότι η ξακουστή παραλία «Ναυάγιο» κόβει κυριολεκτικά την ανάσα και τονίζοντας ότι στο νησί του Ιονίου γεννήθηκε ο σπουδαίος Ιταλός ποιητής, Ούγκο Φόσκολο, η εφημερίδα φιλοξενεί στις σελίδες της ένα μεγάλο τουριστικό αφιέρωμα στον ελληνικό προορισμό.

«Δαντελένεις, κρυστάλλινες παραλίες, πυκνή βλάστηση, φιλόξενοι κάτοικοι και τοπικό μέλι που ικανοποιεί τον ουρανίσκο». Έτσι περιγράφει η αρθρογράφος της εφημερίδας τις ομορφιές της Ζακύνθου, μην παραλείποντας να κάνει ειδική αναφορά στα μικρά χωριουδάκια με τους ελαιώνες, αλλά και σε άλλα ανεξερεύνητα μέρη του νησιού, που κάθε χρόνο αποτελεί σημείο έλξης πολλών τουριστών.

Ξεχωριστό τμήμα του άρθρου αφιερώνεται στις παραλίες που ανήκουν στον «κόλπο με τις χελώνες» με την ιταλική εφημερίδα να αναφέρει μία προς μία τις παραλίες που αποτελούν τον «κόλπο με τις χελώνες», έτσι ώστε οι Ιταλοί τουρίστες να σεβαστούν το ελληνικό περιβάλλον.

By