Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η καθυστέρηση στην κινητικότητα πάει πίσω τη δόση

Ανοιχτό το σενάριο καθυστέρησης της δόσης λόγω μη συμφωνίας με την τρόικα για την κινητικότητα μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Samaras-TroikaΌπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του παραδέχεται ότι δεν αναμένεται να έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τη Δευτέρα.

Στο ακραίο ενδεχόμενο καθυστέρησης της δόσης της οικονομικής βοήθειας, η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων, ανέφερε ο αξιωματούχος. «Δε θα είναι και το τέλος του κόσμου», σχολίασε.

«Θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών», πρόσθεσε ο ανώνυμος αξιωματούχος.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών όπως έχουν τεθεί και άρα το προαπαιτούμενο για την υπαγωγή εντός του Ιουνίου σε κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι μετακινούνται σε άλλο πόστο ή αποχωρούν από το δημόσιο εντός του έτους, δεν μπορεί να τηρηθεί.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By