Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κακοκαιρία «έδειξε τα δόντια» της (video)

Σημαντικά προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία – Μικρά προβλήματα στην Πελοπόννησο

kakokaoria800_111113

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται ακόμη στην Αττική, με προβλήματα να μην υποχωρούν λόγω της συγκέντρωσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Περισσότερες από 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα δέχτηκε η Πυροσβεστική, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Το απόγευμα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω συσσώρευσης υδάτων, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, καθώς στο σημείο είχαν συσσωρευτεί ύδατα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε Περιστέρι, Καματερό, Ίλιον και Αχαρνές. Είκοσι συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στην Αττική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αντλήσεις υδάτων δεν γίνονται σε όλες τις περιπτώσεις, λόγω χαμηλής στάθμης των υδάτων.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς διακόπηκε για μία περίπου ώρα από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστρέρνας. Ωστόσο, την ομαλή ροή της κίνησης δυσκολεύουν τρία ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στη Χαμοστρέρνας. Συνεργεία επιχειρούν να απομακρύνουν τα ακινητοποιημένα ΙΧ. Κυκλοφοριακά προβλήματα υπήρξαν και στη λεωφόρο Αμφιθέας, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της βροχόπτωσης.

Το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Φυλής, στο Καματερό, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δ.Γούναρη και Καματερού, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Δείτε το video από την πλημμυρισμένη λεωφόρο Φυλής [video_embed][/video_embed]

Η πρόγνωση της ΕΜΥ έκανε λόγο για βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές θα είναι έντονες, καθώς και για ανέμους νότιους νοτιοανατολικούς μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 8 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο. Για την Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία σε Μεσσηνία και Αρκαδία
Βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε τμήμα της Πελοποννήσου, καθώς το κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά , με μικροπροβλήματα να έχουν αναφερθεί στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή έκανε τους δρόμους ποτάμια και η Πυροσβεστική δέχτηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στη Θουρία ο ξεροπόταμος Ξερίλας κατέβασε πολύ νερό και παρέσυρε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική παρενέβη και στα Χριστοφυλαίικα για την απομάκρυνση δένδρων που έπεσαν από τον αέρα.

Στο μεταξύ, στην ορεινή Αρκαδία κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι, έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι- Στεμνίτσα ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By