Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Κεφαλογιάννη διαφημίζει την Ελλάδα στην Αυστραλία

Στη μακρινή ήπειρο η υπουργός Τουρισμού θα υπογράψει και μία σημαντική συμφωνία για την κινητικότητα των νέων, που θα τους επιτρέπει διακοπές μετά εργασίας, για έναν χρόνο, στις δύο χώρες

olga kefalogianni

«Η επίσκεψή μου είναι και μια αφετηρία μεγαλύτερης προβολής της Ελλάδας στην Αυστραλία», «μία πολύ καλή αγορά στην οποία δεν έχουμε δώσει την έμφαση που έπρεπε» σημειώνει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για ένα σύντομο και περιεκτικό ταξίδι στην Αυστραλία. Με λυμένο στη βαλίτσα της το μεγάλο θέμα της γραφειοκρατίας, που αποθάρρυνε έως τώρα τους επενδυτές, δηλώνει «πολύ αισιόδοξη ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και φέτος, και τις χρονιές που έρχονται να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της από τον τουρισμό». Στη μακρινή ήπειρο θα υπογράψει και μία σημαντική συμφωνία για την κινητικότητα των νέων, που θα τους επιτρέπει διακοπές μετά εργασίας, για έναν χρόνο, στις δύο χώρες.

«Είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης της Αυστραλίας» εξηγεί η κ. Κεφαλογιάννη και προσθέτει: «Αυτή είναι μία ευκαιρία για να έρθουμε σε επαφή, όχι μόνο με την ομογένεια για την οποία ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι δυναμική και πολυάριθμη, αλλά και με Αυστραλούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τη χώρα μας και να επενδύσουν. Γι αυτό, άλλωστε, και το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής μας ξεκινάει με ομιλία μου στο επιμελητήριο της Μελβούρνης, όπου θα εκθέσω όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να έχουν Αυστραλοί και Ελληνοαυστραλοί στην Ελλάδα».

By