Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κολομβία στους 8 του Μουντιάλ!

Η Κολομβία στους 8 του Μουντιάλ δίκαια, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Ουρουγουάης που πάλεψε αλλά, δεν είχε τις αντοχές…

james (1)

Με τον Χάμες Ροντρίγκες να λάμπει ξανά, να σκοράρει δύο φορές και, το πρώτο τέρμα του να είναι ένα από τα ωραιότερα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, η Κολομβία επικράτησε της Ουρουγουάης στο Μαρακανά περνώντας για πρώτη φορά στα προημιτελικά Μουντιάλ. Σφραγίζοντας το… ραντεβού με τη Βραζιλία στις 4 Ιουλίου…

Η Κολομβία ψυχωμένη, γνωρίζοντας τα πολλά μείον στην ψυχολογία των ουρουγουανών από την απουσία του Σουάρες, κτύπησε εκεί που έπρεπε και πήρε την πανηγυρική πρόκριση.

Ο Ροντρίγκες, άσος της Μονακό, σκόραρε δύο φορές, έφτασε τα 5 γκολ και είναι μόνος στην κορυφή του πίνακα της διοργάνωσης -ενώ έγινε ο πρώτος που σκοράρει στα πρώτα 4 ματς Μουντιάλ μετά τους μεγάλους Ριβάλντο και Ρονάλντο το 2002!

Ανώτερη η Κολομβία, προκρίθηκε άνετα- η ομάδα που όλοι καθυβρίζαμε…- με τον ιδιόρυθμο Χοσέ Ερνέστο Πέκερμαν να είναι αήττητος στα πρώτα του 9 ματς σε Μουντιάλ, κάτι που έχει επιτύχει μόνο ο Βιτόριο Πότσο (Ιταλία 1934 και 1938).

Κολομβία: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Κάρλος Σάντσες, Αγκιλάρ, Κουαδράδο (81′ Γκουαρίν), Χάμες Ροντρίγκες, Τεόφιλο Γκουτιέρες (68′ Μεχία), Τζάκσον Μαρτίνες.
Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μαρτίν Κάσερες, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Μάξι Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες (67′ Αμπέλ Ερνάντες), Άλβαρο Περέιρα (53′ Γκαστόν Ραμίρες), Κριστιάν Ροντρίγκες, Φορλάν (53′ Στουάνι), Καβάνι.
 

 

By