Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κρίση «χτύπησε» και τα βενζινάδικα

Ραγδαίες και δραματικές οι επιπτώσεις στον κλάδο από την είσοδο της χώρας στην οικονομική κρίση, με περισσότερα από δύο χιλιάδες πρατήρια να βάζουν λουκέτο.

Gas_Station_Pump_Five_Octane_RatingsΚραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες του κλάδου που βλέπουν τις επιχειρήσεις του να συρρικνώνονται και τελικά να εξαφανίζονται λόγω της μείωσης της κατανάλωσης. Τουλάχιστον 2.000 «λουκέτα» μετρά ο κλάδος των βενζινοπωλών από το ξέσπασμα της κρίσης έως σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) την περασμένη Κυριακή διαπιστώθηκαν μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος πριν από την κρίση αριθμούσε περίπου  8.500 μέλη.

Ωστόσο σταδιακά ο αριθμός άρχισε να μειώνεται καθώς πολλά πρατήρια δεν άντεξαν τα βάρη και τους φόρους έτσι η πρώτη μείωση καταγράφεται το 2009 όπου οι ασφαλισμένοι βενζινοπώλες στο ΤΕΑΠΥΚ (Ταμείο των βενζινοπωλών) περιορίστηκαν στις 8.000, το 2011 ο αριθμός τους μειώθηκε στις 6.508. όσον αφορά στο 2012, αν και η ομοσπονδία δεν έχει προχωρήσει σε καταμέτρηση εκτιμά ότι οι εγγεγραμμένοι ασφαλισμένοι θα είναι ακόμα λιγότεροι  λόγω της συνέχισης των «λουκέτων» στα πρατήρια.

By