Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η κυβέρνηση «μοιράζει» πρωτογενές πλεόνασμα

Οικονομική στήριξη σε χαμηλά εισοδήματα εν όψει της διπλής εκλογής μάχης το Μάιο

pleonasma

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην «εκταμίευση» του πρωτογενούς πλεονάσματος, που τόσες πολλές φορές έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Έτσι, και σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων και των ενστόλων, με τον κ. Σαμαρά να έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι μόλις υπάρξει η επίτευξη του πλεονάσματος, αυτό θα αρχίσει να επιστρέφεται στα πιο αδικημένα κοινωνικά στρώματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, το πλεόνασμα αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ, πρόβλεψη που αναμένεται να κριθεί από τα στοιχεία της Eurostat, ο επικεφαλής της οποίας έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι ακόμα νωρίς για την Αθήνα να αναφέρει πως έπιασε το στόχο για το πλεόνασμα. Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε τονίσει πως ο στόχος για το πλεόνασμα θα πιαστεί, αφού οι υπολογισμοί της κυβέρνησης γίνονται με πιο περιοριστικούς όρους από αυτούς που εφαρμόζει η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζουν πως μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξει συμφωνία για το ύψος του πλεονάσματος του οποίου το 70% θα είναι σε θέση να διαθέσει πριν τις 25 Μαϊου και τις ευρωεκλογές.

 

By