Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η λίστα του ΟΟΣΑ προβληματίζει και η τρόικα πιέζει

Στην  Αθήνα από σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών, ξεκινούν τη Δευτέρα οι επαφές

stournaras-troika1

Μετά από την απουσία της τρόικας για σημαντικό χρονικό διάστημα και το «πάγωμα» των διαβουλεύσεων για το ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα, οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές ξεκινούν τη Δευτέρα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι των επαφών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι προτάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),  που αφορούν την απελευθέρωση αγορών του γάλακτος και των φαρμάκων.

Ακόμα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθεί και περίπτωση της ΔΕΗ, όπου θα απαιτηθεί η συγκρότηση ενός μπουκέτου ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, αποτελούμενο από λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές και θερμικές μονάδες, πετρελαίου και αερίου, που θα αποκοπούν από τη ΔΕΗ και θα πωληθούν σε ιδιώτες, Έλληνες η ξένους.

Στις 6 το απόγευμα έχει κανονιστεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό για την καλύτερη προετοιμασία εν όψει των διαπραγματεύσεων.

Θυμίζουμε ότι σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία των διαβουλεύσεων με την τρόικα.

By